Allt du behöver för att måla om huset

Att måla om huset behöver inte vara svårt så länge du planerar noga och ser till att köpa allt material du behöver. Det svåra är att veta exakt vad du behöver för att starta ditt projekt. Många personer väljer att anlita ett företag för att sköta hela målningen men skulle du vara en av dem som vill göra jobbet själv kan det vara bra att ta reda på vad du egentligen behöver för att komma igång.

Förbrukningsvaror du behöver

Om du ska måla hela huset kan du behöva en ställning eller stege för att nå längst upp på fasaden. Det finns företag som hyr ut ställningar till husmålning vilket är billigare än att köpa en ställning. Det är också möjligt att bygga en egen ifall du har material och kunskap till det. Andra saker som kan vara bra att ha är skyddsplast, maskeringstejp och täckfilt. När du väljer maskeringstejp se till att det är en som är till för utomhusanvändning.

Verktyg

Det viktigaste verktyg du behöver när du målar huset är självklart penslar. Det rekommenderas att du ser till att ha minst två olika typer, en bredare variant och en vinklad fasadpensel. Andra verktyg du kan behöva är stålborste, sandpapper, skrapor, ett förlängningsskaft, färgkrok, en fuktmätare som mäter fuktnivån i fasaden, en kvast och möjligtvis en penselhållare som du kan hänga på färgburken.

Detta behöver du för grundmålning och grundarbete

Om det krävs grundarbete på fasaden innan du kan börja måla finns det ännu mer material du måste se till att köpa. Det är inte säkert att du behöver allt som listas här nedan. Är du osäker på vad som behövs rekommenderas det att du ber någon undersöka fasaden och sedan kan de rekommendera vad som behöver göras och vad du behöver. Material som kan krävas är fasadtvätt, tvättsvampar, hink, grundfärg, täckfärg, färgrengöring, alg- och mögelmedel, en spruta till mögelmedlet och akrylfog.

Personlig utrustning

Den personliga utrustningen kan variera lite beroende på vad du känner dig bekväm med. Det du rekommenderas använda är andningsskydd, skyddsglasögon kan vara bra att ha, handskar, en keps eller mössa som både skyddar dig mot färgstänk och mot solen ifall du målar när det är soligt. Dock rekommenderas det att du målar under dagarna då det är molnigt men inget regn. Det kan också vara bra att du köper gummihandskar ifall du måste tvätta fasaden innan du börjar måla.

Utrustning och verktyg kan variera

Det är som sagt inte säkert att du behöver allting som listats här ovan. Många som väljer att måla huset köper endast penslar, färg och en ställning och klarar sig bra med detta. Fasadtvätten är också en vanlig sak som används men det är inte alla som behöver tvätta fasaden innan de börjar måla. Genom att planera projektet noga och ta reda på vad du måste göra för att få ett bra resultat kommer du få veta vad du behöver för material och vad du kan klara dig utan. Har du inte möjlighet att prata med en professionell målare kan du be om hjälp i butiken som säljer all utrustning.